On dela najbolje domaće kobasice, a sad je otkrio u čemu je tajna. Evo po kojoj cijeni ih prodaje
Proizvođači kobasica, kulena, pancete i ostalih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i regije okupili su se na sajmu "S kobasicom u EU", koji netom završio u Svetom Petru u Šumi. Izvijestivši sa sajma, novinarka RTL-a Petra Fabian Kapov razgovarala je sa šampionom u izradi istarske kobasice Milanom Udovičićem iz Žminja i načelnikom općine Sveti Petar u šumi Mariom Bratulićem.
"Do tajne treba puno raditi. Iskustvo je jako bitno, godinama sam u tome i dobivam šampionske nagrade. Tajna je najviše u sirovini. Mora biti kvalitetno zrela svinja, svježa sirovina i od nje onda uz pomoć kvalitetnih začina, klasičnih - sol, papar, češnjak i kuhano vino, nadjenemo svinjsko crijevo i stavimo na sušenje. Sušenje treba biti postepeno i kvalitetno. Što je ono duže, to je konačni proizvod kvalitetniji", otkrio je Udovičić.
Ne može, priznao je, proizvesti količine koje kupci traže, a suhe istarske kobasice prodaje po 25 eura.
Više pogledajte u videu.